• EU

UVJETI KORIŠTENJA WEB STRANICA ARGENTA d.o.o.

 

Dobrodošli na web stranice tvrtke Argenta d.o.o. (dalje u tekstu: Argenta). Molimo Vas da prije pristupa i korištenja Argenta web stranica pažljivo pročitate ove Uvjete korištenja koji će se primjenjivati na Vas kao posjetitelja i/ili korisnika Argenta web stranica na dolje opisani način. Vaš pristup i pregledavanje Argenta web stranica ujedno predstavlja i vaše prihvaćanje i suglasnost s ovim Uvjetima korištenja Argenta web stranica. Argenta web stranice napravljene su u dobroj namjeri isključivo s ciljem pružanja informacija o Argenta i uslugama koje pruža. Argenta ne jamči, bilo izravno bilo implicitno, potpunost, točnost odnosno pravodobnost informacija sadržanih na ovim web stranicama, kao ni na drugim web stranicama, uključujući web stranice trećih osoba na koje ove web stranice upućuju. Skrećemo vam pozornost da se ovi uvjeti korištenja ne primjenjuju na pružanje Argenta usluga i/ili isporuku naših proizvoda koji se oglašavaju, te se mogu naručiti putem Argenta web stranica. Na pružanje Argenta usluga odnosno kupnju proizvoda primjenjuju se odredbe ugovora koji se zasebno zaključuje sa svakih pojedinačnim korisnikom, kao i mogući opći uvjeti za pružanje usluga odnosno isporuku proizvoda koji povremeno mogu biti na snazi.

 

1. Način korištenja

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Argenta web stranicama dostupnim na adresi: www.argenta.hr ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Argenta ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Argenta ili bilo kojoj trećoj osobi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Argenta web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba. Prilikom pristupa Argenta web stranicama dužni ste suzdržavati se od bilo kakvog miješanja u i ometanja rada i sadržaja Argenta web stranica. Naročito ste dužni suzdržavati se od počinjenja bilo koje radnje koja bi se mogla podvesti pod zakonsko biće bilo kojeg kaznenog djela opisanog u važećim zakonima, ili radnje koje mogu poslužiti kao osnova za građanskopravnu odgovornost za štetu te se lažno predstavljati kao neka druga osoba ili na drugi način dovoditi u zabludu kako Argenta tako i druge posjetitelje i/ili korisnike Argenta web stranica. Suglasni ste da nećete ugrožavati privatnost ostalih korisnika/posjetitelja Argenta web stranica, te da nećete prikupljati i koristiti njihove osobne podatke kao ni postavljati privatne podatke o trećim osobama.

Korištenjem sadržaja Argenta web stranica korisnik prihvaća (i) sve rizike koji nastaju iz korištenja Argenta web stranica te prihvaća (ii) koristiti sadržaj Argenta web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. U mjeri u kojoj to dopuštaju važeći propisi koji se primjenjuju na Argenta, Argenta se u potpunosti oslobađa svake odgovornosti (i) koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje Argenta web stranica, (ii) za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja Argenta web stranica, te za (iii) bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Argenta web stranica.

Argenta web stranice sadrže i podatke kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Argenta nema nadzor nad navedenim podacima ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

 

2. Odredbe o prikupljanju podataka korištenjem tzv. kolačića

Argenta web stranice koriste tzv. kolačiće (eng. 'cookies') kako bi se korisniku mogla pružiti usluga s većim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke. Više o detalja o kolačićima te kako promijeniti postavke kolačića možete saznati u našoj Politici kolačića (eng. Cookies).

 

3. Obrada i zaštita osobnih podataka

Argenta obrađuje osobne podatke te osigurava tehničke i organizacijske mjere zaštite koje su u skladu s primjenjivim propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka. Više informacija o obradi osobnih podataka koju provodi Argenta možete pronaći u Obavijesti o obradi osobnih podataka.

Skrećemo Vam pozornost da Argenta web stranice mogu imati poveznice na web stranice trećih osoba. Korištenjem ovih poveznica, napuštate Argenta stranice te više niste u domeni zaštite osobnih podataka koju vam ovdje osigurava Argenta.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano uz Argenta postupke vezano uz zaštitu podataka, slobodno nas kontaktirate na info@argenta.hr.

 

4. Izmjene i nadopune

Argenta zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Argenta je ovlašten u svakom trenutku i bez prethodne najave izmijeniti ili dopuniti ove Uvjete ili ih zamijeniti drugima. Sve izmjene i dopune ovih Uvjeta bit će objavljene na web stranicama Argenta te ih korisnik prihvaća samim pristupom web stranicama ili korištenjem sadržajem web stranica nakon objave izmjena i dopuna. Korisnik je upoznat s time da je prilikom pristupa web stranicama ili korištenja pojedinim sadržajem web stranica dužan provjeriti u tom trenutku vrijedeće uvjete korištenja mrežnim stranicama.

 

5. Mjerodavno pravo

Na uvjete korištenja Argenta web stranica primjenjuju se važeći zakoni Republike Hrvatske.